Τρίτη 5 Μαΐου 2015


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΠΑΙΔΙΚΗΣ  HELMEPA

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΛΙΜΑΝΙ 8 ΜΑΪΟΥ 2015 8:00 π.μ.

Το σχολείο μας συμμετέχει φέτος στο πρόγραμμα της Παιδικής HELMEPA. Είναι ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα που προσφέρει κάθε χρόνο τη δυνατότητα σε 4.000-6.000 μαθητές , που γίνονται εθελοντικά μέλη του, να ενημερωθούν και να αναλάβουν δράση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της πατρίδας μας. Σκοπός του προγράμματος είναι οι μικροί μαθητές να γίνουν υπεύθυνοι, περιβαλλοντικά ενήμεροι και ενεργοί αυριανοί πολίτες. Μέσα από τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε αναδεικνύεται η σχέση μεταξύ της καθημερινής , ατομικής συμπεριφοράς και της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι η λύση σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως είναι τα σκουπίδια στις θάλασσες και στις ακτές, δε δίνεται μόνο από ΟΤΑ και κυβερνήσεις, αλλά και από την περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά του καθενός μας.
Η HELMEPA, για δεύτερη χρονιά στη χώρα μας, συντονίζει την πρωτοβουλία Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού, 8-10 Μαΐου 2015, με σκοπό να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος με απορρίμματα και την άμεση ανάγκη για μια πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά από όλους μας.

Στα πλαίσια αυτά το σχολείο μας οργανώνει τον καθαρισμό της παραλίας του Μύτικα από το λιμάνι μέχρι το κάμπινγκ Ιόνιο, την Παρασκευή 8 Μαΐου στις 8:00 το πρωί. Τα απορρίμματα που θα συγκεντρωθούν, θα καταγραφούν και θα σταλούν στη HELMEPA, για επεξεργασία. Τα στοιχεία που θα προκύψουν από την καταγραφή συμβάλουν στην καλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων σε θάλασσες και ακτές. Επιπλέον, προωθούνται στους αρμόδιους εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς για να συνεισφέρουν στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή της Θαλάσσιας στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Εκτός από τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα, συμμετέχουν: η Τοπική Κοινότητα Μύτικα, ο Εμπορικός σύλλογος, ο Αλυζιακός Α.Ο., ο Ναυτικός Όμιλος και συγχωριανοί μας που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Μύτικα να πάρουν μέρος σε αυτή τη δραστηριότητα, βάζοντας όλοι ένα χεράκι να καθαρίσουμε τον τόπο μας βελτιώνοντας έτσι μόνοι μας την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητά μας.
Απαραίτητος εξοπλισμός: νερό, καπέλο, αντιηλιακό.

Φυσικά δεν χρειάζεται να <<ντυνόμαστε>> προστάτες της Γης μόνο για μια μέρα γιατί έτσι δε θα καταφέρουμε πολλά. Είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε μία διαφορετική στάση και συμπεριφορά απέναντι στη Γη όλο το χρόνο, για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Επίσης, σας ενημερώνουμε  ότι τον Ιούνιο θα συγκεντρώσουμε χαρτί, το οποίο θα προωθήσουμε για ανακύκλωση. Μαζεύετε, λοιπόν, από τώρα άχρηστα χαρτιά και με νεότερη ανακοίνωση θα σας ειδοποιήσουμε για τη συλλογή και την προώθησή του.

Μαθητές, γονείς και δάσκαλοι Δημοτικού Σχολείου Μύτικα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου